Sist oppdatert 26. mars 2019

Tilgang til og bruk av Sofaliv AS (org nr: 998 010 896) sin side www.sofaliv.no («Nettstedet») og andre tjenester er underlagt følgende vilkår for bruk av tjenesten («Vilkårene»). Vennligst les disse vilkårene nøye. Ved opprettelse av konto hos Sofaliv AS eller annen bruk av denne Tjenesten betyr at du har lest, forstått og samtykket i disse vilkårene og at du vil overholde alle gjeldende lover og forskrifter. Disse vilkårene utgjør en bindende avtale mellom deg og Sofaliv AS. Dersom du ikke godtar disse vilkårene kan du ikke bruke Tjenesten.

 1. Beskrivelse av tjenesten

Jegerprøvekurset er modulbasert og består av 9 moduler. Du kan ha fravær på to av de fem siste modulene, og ennå få bestått kurs.
Andre kurs og aktiviteter som Sofaliv AS arrangerer er ikke regulert av det offentlige.

 1. Ditt Kurs

Jegerprøvekurset kan tas det året du fyller 14 år.
Eksamensformen er multiple choice, og du bør sette deg inn i eksamensformen før du skal ta eksamen. Eksamen er offentlig og tilrettelegges ikke av Sofaliv AS. Sofaliv AS vil bistå å finne eksaminator i ditt område så langt vi kan.
Andre kurs og aktiviteter som Sofaliv AS arrangerer er ikke regulert av det det offentlige.

 1. Kjøpers rettigheter og selgers rettigheter

Kjøpers- og selgers rettigheter reguleres i denne bestemmelsen.

 1. Brukeratferd

Ved kjøp av kurs hos Sofaliv AS har du krav på å få gjennomført kurset du har kjøpt. Som deltaker kan du gjøre avtale om å få fullført kurset ved å delta på andre kurs enn det du har kjøpt. Du har selv et ansvar for å holde deg oppdater på datoer ol. for andre kurs. Ved for få deltakere på kurs kan kurset du har kjøpt bli flyttet eller slått sammen med andre kurs.

 1. Opphavsrett

Alt innhold som er en del av tjenesten, det være seg tekst, videoer, design, logoer, ikoner, bilder, samt kombinasjoner av dette, og all programvare som brukes på nettstedet og til kursmateriell, eies av Sofaliv AS eller dets leverandører eller lisensgivere, og er beskyttet av norske og gjeldende internasjonale lover og avtaler, inkludert og uten begrensning opphavsrett og andre lover og avtaler som beskytter intellektuell eiendom og eiendomsrett. Du samtykker i å overholde alle gjeldende lover og avtaler, og ikke endre, skjule eller fjerne noen opphavsrett og andre eiendomsrettigheter (enten restriksjoner for bruk eller andre restriksjoner) som finnes i et slikt innhold.

En tredjeparts innholdsleverandør har opphavsretten til alt originalt innhold, inkludert og uten begrensning til videoer som leveres eller på annen måte er gjort tilgjengelig for deg gjennom Tjenesten.

 

 1. Innhold fra tredjepart

Sofaliv AS er en distributør (ikke en produsent) av Jegerprøvekurset. Derfor har vi ingen redaksjonell kontroll over Innholdet i nettkurset. Eventuelle tjenester, tilbud eller annen informasjon eller innhold uttrykt eller gjort tilgjengelig av tredjeparter, inkludert de som finnes i og tilbys i nettkurset, kommer fra de respektive leverandører, og ikke fra Sofaliv AS. Sofaliv AS garanterer ikke nøyaktigheten, fullstendigheten eller nytten av hele eller deler av nettkurset, eller noen tjenester eller tilbud fra tredjeparter, heller vil vi ikke være ansvarlig for eventuelle tap eller skader forårsaket av din bruk av informasjonen som finnes i nettkurset.

 1. Endringer i tjenesten

Sofaliv AS forbeholder seg retten til enhver tid å endre eller stoppe, midlertidig eller permanent, kurset (eller deler del av dette), med varsel. Du samtykker i at Sofaliv AS ikke er ansvarlig overfor deg eller en tredjepart for endringer, stopp eller opphør av kurset (værforbehold etc.).

 1. Erstatning

Du godtar å forsvare og ikke holde Sofaliv AS, dets instruktører og deres respektive ledere, ansatte og formidlere ansvarlig for krav, tap, utgifter, erstatninger og kostnader, herunder advokatsalær som følge av (a) din bruk av Tjenesten, (b) brudd på disse vilkårene, eller (c) aktiviteter som er knyttet til din konto (inkludert uaktsom eller klanderverdig atferd) av deg eller noen annen person som har tilgang til  ditt kurs.

 1. Overvåking

Sofaliv AS beholder retten, men ikke plikten, til å overvåke kurset for å fastslå samsvar med disse vilkårene og eventuelle driftsmessige regler som er fastsatt av Sofaliv As, og for å overholde enhver lov, forskrift eller autorisert forespørsel fra myndighetene. Uten å begrense det foregående, forbeholder vi oss retten til å fjerne ethvert innhold som vi, av vårt eget skjønn, finner å være i strid med bestemmelsene herunder eller på annen måte er støtende eller i strid med Sofaliv AS.

 1. Oppsigelse

Sofaliv AS eller du kan på en ukes varsel avslutte disse vilkårene. Uten å begrense det foregående, kan Sofaliv AS, etter eget forgodtbefinnende og uten erstatningsansvar, avslutte forholdet til deg, hvis Sofaliv AS mener at du har brutt eller har handlet i strid med ord og handling i disse vilkårene. Enhver oppsigelse av kursdeltakelse under enhver bestemmelse i disse vilkårene kan skje uten forutgående varsel, og Sofaliv AS kan umiddelbart avslutte tilgang til kurs.

 1. Kurs og eventementer

Sofaliv AS kan sette opp datoer for kursets forløp, eller eventuellt bare oppstartsdato hvor på kursets forløp vil bli avtalt første dag. Et gyldig kredittkort kreves ved registrering, og du samtykker i å bli belastet for beløpet for denne tjenesten.

 1. Priser og avgifter

Alle priser som er oppgitt på sofaliv.no er inkl. Merverdiavgift. Kurs er ikke merverdiavgiftbelagt.

 1. Betaling

Betaling vil bli trukket fra din konto i forkant av hvert gjellende kurs/eventement. Du vil motta kvittering/faktura fra alle kjøp du gjør via e-post etter at betaling er trukket fra din konto. Denne kvitteringen/faktura er kun til informasjon om hva som allerede er betalt og er ikke hva du skylder oss.

 1. Diverse

Disse vilkårene, personvern, vilkår for refusjon og ansvar som finnes på Sofaliv AS, utgjør hele avtalen mellom Sofaliv AS og deg med hensyn til din bruk av våre tilbud, og erstatter alle tidligere skriftlige eller muntlige avtaler mellom oss med hensyn til deres innhold. Disse vilkårene skal reguleres av lovene i Norge med hensyn til tvister som oppstår under bruk eller er relatert til din bruk av vårt tilbud eller disse vilkårene. Ingen fraskrivelse fra noen av partene og eventuelt mislighold herunder, skal anses å være en fraskrivelse av foregående eller etterfølgende brudd eller forsømmelse.

 1. Varsel om endringer

Sofaliv AS kan fra tid til annen revidere disse vilkårene for å holde dem oppdatert i henhold til Sofaliv AS sine produkter og tjenester. Besøk sofaliv.no jevnlig for å sjekke eventuelle endringer. Dato som oppgitt øverst vil varsle deg om de seneste endringene. Din tilgang til eller bruk av vårt tilbud etter at en slik oppdatering har trådt i kraft, vil vise at du samtykker i disse endringene.

 1. Firmaadresse

Sofaliv AS
Melevegen 80
4137 Årdal
Norge
https://www.sofaliv.no

 

PERSONVERN

Sist oppdatert 26. mars 2019

Sofaliv AS vet at det er viktig for deg hvordan informasjon om deg blir brukt og delt, og vi setter pris på din tillit til at vi vil bruke den med varsomhet. Disse retningslinjene for personvern («Retningslinjene») forklarer Sofaliv AS behandling av informasjon som vi samler inn når du besøker nettstedet på www.sofaliv.no, og når du bruker våre produkter og tjenester (kollektivt kalt «kurs eller tilbud»). Ved å bruke tjenesten aksepterer du de vilkårene som er beskrevet her. Retningslinjene gjelder ikke praksisen hos person eller enhet annen enn Sofaliv AS, herunder operatører av nettsteder du besøker før eller etter du besøker sofaliv.no.

Ønsker du å slette informasjonen vi har om deg kan du selv slette kontoen din, eller ta kontakt med oss på håkon@sofaliv.no

 

1 Informasjonen vi innhenter

Nettbasertekurs innhenter informasjon fra brukerne som kan omfatte personlig identifiserbar informasjon («Personlig informasjon»), på ulike punkter på nettstedet og gjennom Tjenesten, som følger:

Informasjonen du gir oss

Vi mottar og lagrer informasjon du oppgir på nettstedet eller på annen måte oppgir til oss.

 • Registrering av data:
  Når du registrerer deg for bruk av kurs eller tilbud, ber vi deg om at du gir oss grunnleggende kontaktinformasjon som navn, adresse, e-postadresse og mobiltelefonnummer.
 • Ordredata:
  Når du bestiller kurs eller andre tilbud, samler vi inn dine data om leverings- og fakturaadresse. Vi har også informasjon om hvilke kurs du har tatt.
 • Frivillig informasjon:
  Vi kan innhente ytterligere informasjon på et senere tidspunkt, inkludert men ikke begrenset til, når du gir tilbakemeldinger, endrer personlige opplysninger eller e-postinnstillinger, svarer på en undersøkelse eller kontakter Sofaliv AS kundeservice.

 

Automatisk innhentet informasjon

Vi mottar og lagrer bestemt informasjon når du besøker Sofaliv.no.

 • Datamaskin- og enhetskonfigurasjon, identifikasjon og lokasjon:
  Vi mottar automatisk og logger informasjon fra din nettleser, inkludert din IP-adresse, navn og ID på din datamaskin, mobile enhet, operativsystemet, nettleserversjon, prosessorhastighet og lokasjon basert på IP-adresse.
 • Data om henvisning, klikkehistorikk og nettsted:
  Vi kan også lagre nettadressen der du klikket linken for å komme til sofaliv.no, din klikkehistorikk på Nettstedet og annen sporingsinformasjon.
 • Mottak og åpning av e-post:
  Som en hjelp til å gjøre våre e-poster mer brukervennlig og interessante mottar vi ofte en bekreftelse når du mottar og/eller åpner en e-post fra Sofaliv AS

 

Informasjon fra andre kilder

Vi kan komme til å motta informasjon om deg fra andre kilder, inkludere den i vår kontoinformasjon og bruke den i henhold til disse Vilkårene.

 • Oppdatert kontaktinformasjon:
  Vi kan innhente oppdatert kontaktinformasjon fra tredjeparter i den hensikt å korrigere våre oppføringer og gjennomføre dine ordrer og leveranser.
 • Informasjon om demografi og kjøp:
  Vi kan referere til andre kilder til informasjon om demografi og kjøp for å kunne gi deg mer rettet informasjon og tilbud.

 

 1. Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er alfanumeriske filer som et nettsted kan lagre på din datamaskin. Når du besøker sofaliv.no, oppretter en brukerkonto, laster ned et produkt fra oss, lagres det informasjonskapsler på din datamaskin. Det kreves at informasjonskapsler er aktivert i nettleseren din, slik at vi kan identifisere deg som kunde eller gjentatt besøkende, og opprettholde økt informasjonen for innloggede brukere. Vi bruker også informasjonskapslene for å spore brukernes trender og mønster, for bedre å kunne forstår og forbedre sofaliv.no.

Sofaliv AS kan tillate andre firma som leverer innhold til sofaliv.no å lagre deres egne informasjonskapsler på din datamaskin. Andre firma sin bruk av informasjonskapsler er underlagt deres egne personvernerklæringer.

Programmene vi bruker for å lagre cookies er:

 • Facebook
 • Google Analytics

 

 1. Bruk av informasjonen vi innhenter

Sofaliv AS bruker informasjonen om deg for å:

 • Levere deg produkter du bestiller fra oss
 • Verifisere tilgang til sikkert innhold og din kontaktinformasjon
 • Avgjøre om du møter minimumskravene for bruk av Tjenesten
 • Gi deg et skreddersydd innhold og instrukser, alternativer til fornyelse og tilbud
 • Behandle dine henvendelser til kundeservice
 • Spørre om du ønsker å delta i undersøkelser om våre produkter og tjenester
 • Tilby deg oppgraderinger av Tjenesten
 • Bedre forståelse – på et anonymt og samlet grunnlag – av hvordan Tjenesten blir brukt, inkludert datatrafikk og lesemønster, slik at vi kontinuerlig kan forbedre Tjenesten

Se under for en beskrivelse av Sofaliv AS sin praksis vedrørende kommunikasjon mot våre brukere via e-post.

 

 1. Deling av informasjonen vi innhenter

Vi kan komme til å utlevere din Personlige informasjon som følger:

 • Utgivere og partnere:
  Sofaliv AS kan gi utgivere og andre som selger eller distribuerer produkter for, Personlig informasjon i forbindelse med eller for å kunne gjennomføre dine forespørsler for deres produkter, tjenester eller programmer, eller for å tilfredsstille andre grunnleggende forretningsaspekter. I slike tilfeller omfattes dine Personlige opplysninger av deres respektive vilkår for personvern.
 • Formidlere:
  Vi kan komme til å bruke andre selskap eller enkeltpersoner for å utføre oppgaver på vegne av oss, som gjennomføring av bestillinger, utsendelse av e-post, behandler betalinger med kredittkort og yte kundeservice. Disse selskapene eller enkeltpersonene vil få tilgang til nødvendig Personlig informasjon for å kunne gjennomføre sine oppgaver og vil samtykke i å ikke bruke denne informasjonen til andre formål.
 • Vern om Sofaliv.no og annet:
  Vi utleverer kontoinformasjon og annen Personlig informasjon når vi mener det er hensiktsmessig for å samsvare med lovgivningen, for å håndheve eller anvende Tjenestevilkårene, eller andre avtaler, eller for å verne om rettigheter, eiendom eller sikkerhet av nettstedet, våre brukere eller andre.
 • Informasjon om demografi og kjøp:
  Vi kan referere til andre kilder til informasjon om demografi og kjøp for å kunne gi deg mer rettet informasjon og tilbud.
 • Overføring av personlig informasjon:
  Sofaliv AS kan utlevere innhentet Personlig informasjon i forbindelse med fusjon, oppkjøp eller salg av all eller noe av Sofaliv AS sin eiendom som er relatert til Nettstedet og/eller Tjenesten. Du samtykker i at en slik overføring kan forekomme og at en oppkjøper av Sofaliv AS kan fortsette å bruke din Personlige informasjon som fastsatt i disse Vilkårene.
 • Tiltrodd tredjepart:
  Med ditt samtykke vil vi gjøre din Personlige informasjon (unntatt kredittkortinformasjon) tilgjengelig for tiltrodde tredjeparter som tilbyr produkter og tjenester som vi tror kan være av din interesse, slik at du kan motta informasjon og tilbud relatert til de respektive produktene og tjenestene. Disse tredjepartene vi deler din Personlige informasjon med, kan bruke din Personlige informasjon i samsvar med sine egne personvernerklæringer.
 • Med ditt samtykke:
  Utover det som er beskrevet over, vil du motta et varsel før vi eventuelt deler din Personlige informasjon med en tredjepart, og du vil få muligheten til å velge å ikke dele din Personlige informasjon.

Sofaiv AS forbeholder seg retten til å bruke og utlevere anonym informasjon, inkludert samlet informasjon fra din Personlige informasjon, for å informere utgivere, partnere og andre interesserte parter, dette være seg brukervaner eller karakteristikker i Sofaliv AS sin brukerdatabase, og for andre forretningsformål.

 

 1. Kommunikasjon til brukere via e-post

Sofaliv AS sender ikke ut uanmodet e-post, men vi sender e-post til våre brukere i samsvar med bestemmelsene for Tjenesten. Følgende skisserer typen e-post Sofaliv AS sender til sine brukere.

 • Meldinger som kreves for å gjennomføre bestillinger av produkter fra Sofaliv AS:
  Sofaliv AS vil sende deg en e-post som informerer deg om tilgjengeligheten av et annet produkt eller tjeneste, som du har bestilt enten direkte fra Sofaliv AS eller fra en av våre forretningspartnere.
 • Markedsføringsmeldinger om tjenesten du mottar:
  Vi kan sende deg markedsføringsmeldinger relatert til Tjenesten du mottar, inkludert for eksempel meldinger som oppfordrer deg til å kjøpe ekstra/oppgraderte produkter.
 • Alternative markedsføringsmeldinger fra Sofaliv AS:
  Registrerte brukere kan også nå og da motta informasjon eller spesialtilbud fra Sofaliv AS, om ekstra produkter og tjenester.
 • Alternative markedsføringsmeldinger fra tredjepart:
  Med ditt samtykke kan Sofaliv AS dele din Personlige informasjon (unntatt kredittkortinformasjon) med tiltrodde tredjeparter, slik at du kan motta informasjon og tilbud fra disse tredjepartene om sine respektive produkter og tjenester.

 

 1. Endring eller sletting av din informasjon

For å vise eller oppdatere din Personlige informasjon, eller for å endre dine e-postinnstillinger, gå inn i innstillinger på sofaliv.no.

Hvis du på et tidspunkt ønsker å avslutte kontoen, kan du sende en e-post til hakon@sofaliv.no. Din Personlige informasjon vil bli fjernet og slettet fra vår brukerdatabase, gitt at (a) du er ajour med alle betalingsforpliktelser, (b) Sofaliv AS ikke mener det er rimelig nødvendig å lagre denne informasjonen i påvente av rettssak, og (c) vi ikke er forpliktet til å lagre denne informasjonen. Vær oppmerksom på at ikke fullførte kurs kan kanselleres uten muligheter for refusjon, og du vil måtte registrere deg på nytt for å bruke Tjenesten.

 

 1. Sikkerhet

Sofaliv AS bruker kommersielle sikkerhetsmetoder for å beskytte din Personlige informasjon. Din Personlige informasjon blir lagret i en database som befinner seg bak flere brannmurer og kun er tilgjengelig for autorisert personell. Vi krypterer ikke vanlige web-økter, men enhver overføring av kredittkortopplysniger.

 

 1. Varsel om endringer

Fra tid til annen kan Sofaliv AS velge å oppdatere vilkårene. Dato som oppgitt øverst vil varsle deg om de seneste endringene. Dersom endringene i disse Vilkårene vil berøre direkte måten vi deler Personlig informasjon på, vil vi varsle deg ved å legge ut en melding på Nettstedet eller ved å sende deg en e-post og gi deg muligheten til å velge bort en slik endring. Så sant vi ikke varsler deg, er vår innhenting og bruk av din Personlige informasjon regulert av de Vilkårene som er gjeldende når den Personlige informasjonen innhentes.

 

 1. Hvordan kontakte oss

Dersom du har spørsmål eller bekymringer med hensyn til disse Vilkårene eller bruk av din informasjon, send oss en e-post eller bruk følgende adresse:

Sofaliv AS
Melevegen 80
4137 Årdal
Norge
www.sofaliv.no
hakon@sofaliv.no

 

VILKÅR FOR REFUSJON

Sist oppdatert 26. mar. 2019

Vi har 30 dagers åpent kjøp på alle våre kurs.

Om du ønsker refusjon send en mail til hakon@sofaliv.no.

 

ANSVAR

Sist oppdatert 26. mars 2019

Ved å bruke tjenesten aksepterer du de vilkårene som er beskrevet her.

Ansvarsfraskrivelse av garanti

TJENESTEN LEVERES I UTGANGSPUNKTET «SOM DE ER» OG «ETTER TILGJENGELIGHET». SOFALIV AS, DETS SAMARBEIDSPARTNERE, LEVERANDØRER, LISENSGIVERE OG FORMIDLERE FRASKRIVER SEG ALLE GARANTIER, DIREKTE ELLER INDIREKTE, INKLUDERT MEN IKKE BEGRENSET TIL INDIREKTE GARANTIER OM SALGBARHET, TILPASNING TIL NOE BESTEMT FORMÅL OG UKRENKELIGHET. UTEN BEGRESNNING AV OVENNEVNTE, GIR HVERKEN SOFALIV AS ELLER DETS SAMRBEIDSPARTNERE, LEVERANDØRER, LISENSGIVERE ELLER FORMIDLERE, NOEN SOM HELST GARANTI OM AT (A) TJENESTEN VIL MØTE DINE FORVENTNINGER, (B) TJENESTEN VIL VÆRE UAVBRUTT, BETIMELIG, SIKKER ELLER FEILFRI, (C) INFORMASJONEN SOM KAN INNHENTES FRA TJENESTEN ELLER FRA PUBLIKASJONENE VIL VÆRE KORREKT ELLER PÅLITELIG, ELLER (D) KVALITETEN TJENESTEN MØTER DINE FORVENTNINGER.

RÅD ELLER INFORMASJON, MUNTLIG ELLER SKRIFTLIG, SOM DU HAR ANSKAFFET FRA SOFALIV AS ELLER GJENNOM TJENESTEN UTGJØR INGEN SOM HELST GARANTI.

Ansvarsbegrensning

SÅ LANGT DET ER TILLATT AV GJELDENDE LOVVERK, ER VERKen SOFALI AS ELLER DETS SAMARBEIDSPARTNERE, LEVERANDØRER, ELLER FORMIDLERE ANSVARLIG FOR INDIREKTE, TILFELDIGE ELLER STRAFFBARE SKADER. SÅ LANGT DET ER TILLATT AV GJELDENDE LOVVERK, SKAL SOFALIV AS SITT SAMLEDE ANSVAR FOR KRAV SOM OPPSTÅR FRA BRUK AV TJENESTEN, VÆRE BEGRENSET TIL DET SOM ER BETALT AV DEG TIL SOFALIV AS FOR HELE ELLER DELER AV TJENESTEN SOM ER GRUNNLAGET FOR KRAVET.